Stigla prva narudžba za vjetroturbine

Bez autora
Sep 02 2010

Kompanija "Turbina IPD" iz Kotor Varoša dobila je prvu narudžbu vjetroturbine instalirane snage od dva kilovata od slovenačke kompanije "Sitel", a koja će biti iskorišćena za potrebe slovenačkog telekom operatera "Mobitel". Vođa projektnog tima ove kompanije Miroslav Tešić kazao je da će sistem turbine biti pušten u rad početkom novembra. Poslije završetka turbine i njenog instaliranja isporučićemo na desetine naših vjetroturbina za napajanje i telekomunikaciju širom svijeta. Slovenački "Sitel" već 16 godina uspješno primjenjuje različite napojne sisteme i opremu, a prije dvije godine njen strateški partner postala je i kompanija "Turbina IPD", kada su počele i zajedničke aktivnosti na smanjenju potrošnje električne energije za potrebe "Mobitelovih" baznih stanica.

Stigla prva narudžba za vjetroturbineKompanija "Turbina IPD" iz Kotor Varoša dobila je prvu narudžbu vjetroturbine instalirane snage od dva kilovata od slovenačke kompanije "Sitel", a koja će biti iskorišćena za potrebe slovenačkog telekom operatera "Mobitel", saopšteno je iz "Turbina IPD".

Vođa projektnog tima ove kompanije Miroslav Tešić kazao je da će sistem turbine biti pušten u rad početkom novembra.

- Poslije završetka turbine i njenog instaliranja isporučićemo na desetine naših vjetroturbina za napajanje i telekomunikaciju širom svijeta - kazao je Tešić.

Dodaje da slovenački "Sitel" već 16 godina uspješno primjenjuje različite napojne sisteme i opremu, a prije dvije godine njen strateški partner postala je i kompanija "Turbina IPD", kada su počele i zajedničke aktivnosti na smanjenju potrošnje električne energije za potrebe "Mobitelovih" baznih stanica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik